Nadia
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

300 γρ. ρύζι αρμπόριο
250 γρ. προσούτο γλυκό όχι πικάντικο κομμένο σε λεπτές φέτες
200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. παρμεζάνα Reggiano
1 ποτήρι λευκό, ξηρό κρασί
1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
30 γρ. ξερά μανιτάρια πορτσίνι
μαϊντανό για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουμε για μισή ώρα τα πορτσίνι σε ένα μπολ με χλιαρό νερό. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το μισό βούτυρο με το λάδι μαζί με το κρεμμύδι και το ρύζι. Μόλις το ρύζι γίνει διαφανές το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε λίγο λίγο νερό και το ζουμί που έχουν μουλιάσει τα πορτσίνι, αλατίζουμε και αφήνουμε το ρύζι να βράσει. Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο και όλα τα μανιτάρια. Σβήνουμε με λίγο κρασί, αλατίζουμε και τα αφήνουμε 10 λεπτά να μαλακώσουν. Ρίχνουμε ψιλοκομμένο το μισό προσούτο και ανακατεύουμε καλά.

Eντωμεταξύ, μόλις το ρύζι μισοβράσει ρίχνουμε τα μανιτάρια. Kατεβάζουμε από τη φωτιά. Πρέπει το ρύζι να είναι al dente, αλλά στην όψη να μοιάζει με χυλό. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα 50 γρ. βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τις φέτες του προσούτο που περίσσεψαν, ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις φλοίδες της παρμεζάνας.
Ετικέτες edit post
0 Responses

Post a Comment