ΥΛΙΚΑ για 1 ταψί φούρνου
6 μεγάλα πράσινα κολοκύθια
250 γρ φέτα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο δυόσμο
200 γρ αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη και αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μίγμα.
Σε ένα τηγανάκι μαραίνουμε το κρεμμυδάκι σε λίγο νερό και μόλις απορροφήσει τα υγρά του το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα από τα κολοκυθάκια. Αλατίζουμε πιπερώνουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε στο μίγμα αλεύρι κοσκινιστό μέχρι να σχηματιστεί μια υδαρής ζύμη. Ανακατεύουμε για μια τελευταία φορά και αφήνουμε το μίγμα να ωριμάσει στο ψυγείο για 2 ώρες.
Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί του φούρνου, το λαδώνουμε καλά, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μίγμα με τα κολοκυθάκια. Ισιώνουμε από πάνω με ένα πιρούνι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 1 ώρα και μέχρι από πάνω να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα. Αφήνουμε να χλιαρέψει και τη κόβουμε σε κομμάτια.
6 μεγάλα πράσινα κολοκύθια
250 γρ φέτα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο δυόσμο
200 γρ αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη και αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μίγμα.
Σε ένα τηγανάκι μαραίνουμε το κρεμμυδάκι σε λίγο νερό και μόλις απορροφήσει τα υγρά του το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα από τα κολοκυθάκια. Αλατίζουμε πιπερώνουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε στο μίγμα αλεύρι κοσκινιστό μέχρι να σχηματιστεί μια υδαρής ζύμη. Ανακατεύουμε για μια τελευταία φορά και αφήνουμε το μίγμα να ωριμάσει στο ψυγείο για 2 ώρες.
Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί του φούρνου, το λαδώνουμε καλά, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μίγμα με τα κολοκυθάκια. Ισιώνουμε από πάνω με ένα πιρούνι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 1 ώρα και μέχρι από πάνω να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα. Αφήνουμε να χλιαρέψει και τη κόβουμε σε κομμάτια.
Thank you nadiaki!! Νομίζω ότι την έχω!! Αν και δεν δοκίμασες την εκπληκτική μου τραχανόσουπα!!!!